Sastojci:

  • 150 ml vode
  • 150 g kristal šećera
  • 100 g margarina
  • 50 g crne čokolade za kuvanje
  • 100 g mlevenih pečenih lešnika
  • 200 g mlevenog keksa

Za ukrašavanje i fil:

  • 100 g mlevenog pečenog lešnika
  • 100 g lešnik krema

Recept za lešnik gnezda:

Kako biste napravili ove sitne kolače, u šerpu sipajte vodu, šećer, čokoladu i margarin i stavite na laganu vatru da se krčka. Nakon toga skinite sa ringle i u vruću smesu dodajte keks i mlevene lešnike.

Smesu za gnezda stavite u zamrzivač i kada se dobro rashladi i počne da se steže, lakše ćete da oblikujete kuglice. Hladnu smesu oblikujte vlažnim rukama i potom svaku uvaljajte u mlevene lešnike. Poslužavnik obložite papirom za pečenje i ređajte kuglice.

Na svakoj kuglici napravite udubljenja, poput gnezda. Krem od lešnika sipajte u špric za ukrašavanje i istiskujući punite gnezda. Ostavite ih u frižideru da se ohlade. Možete da ih napravite i par dana ranije. Možda ćete želeti da napravite i domaću bajaderu za Svetu Petku.

Pročitajte kako se prave kolači damski poljupci

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Čokoladne punjene praline

StvarUkusa