Sastojci:
- 1 litar mleka
- 150 g šećera
- 1 šolja brašna
- 60 g putera
- 1-2 šolje kokosa
- 1 kašičica vanilinog šećera
Sos od višanja:
- 500 g višanja
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike brašna
- pola šolje šećera
Kako se prave kokos štrudlice:
Na dno pleha od rerne pospite kokos da prekrije dno, pa utapkajte kašikom. U mleko umešajte šećer i brašno pa stavite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. potom ubacite vanilin šećer i maslac i mešajte dok se ne otopi. Sipajte smesu preko kokosa i lepo poravnajte.
Napravite sos: Kuvajte višnje u šerpici dok ne puste sok, pa ih ocedite. U sok koji su pustile dodajte ostale sastojke i ukrčkajte na šporetu dok se ne zgusne. Na kraju vratite višnje unutra.
Prelijte preko mlečnog fila pa stavite pleh u frižider na 2 sata.Nakon toga isecite uzdužno na trake pa svaku traku na pola. Urolajte svaki isečeni deo u štrudlicu i služite.
Bonus video