Sastojci:
- 700 g kisele pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 60 g šećera u prahu
- 100 g suvih višanja
- 25 g želatina + 100 ml hladne vode
- 100 g šljiva
- 2 napolitanke prekrivene čokoladom
- nekoliko keksa za dno torte
- 30 g čokolade
- 30 g pavlake za kuvanje
Kako da napravite tortu:
Brzo i lako napravite prazničnu tortu. Ne peče se, sastojci su jednostavni, a najteže će vam pasti da sačekate da se stegne.
Kiselu pavlaku sipajte u jednu posudu pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu. Promešajte. Suve višnje prelijte toplom vodom i ostavite da odstoji. Želatin rastvorite u hladnoj vodi. Rastvorite nabrekli želatin (u mikrotalasnoj 2-3 puta za 10 sekundi) pa dodajte u smesu sa pavlakom. Suve šljive iseckajte, višnje ocedite i osušite pa ubacite u pavlaku. Napolitanke takođe iseckajte sitno i dodajte i njih. Sve dobro promešajte. Tepsiju obložite prozirnom folijom. Sipajte smesu pa preko poređajte keks. Čuvajte u frižideru najmanje 4-6 sati.
Kada izvadite tortu iz frižidera stavite je na tacnu, ali tako da keks bude na dnu. Ukrasite istopljenom čokoladom, koju ste otopili sa slatkom pavlakom.
Bonus video