Brza torta sa kiselom pavlakom, keksom i čokoladom

Ova torta sa kiselom pavlakom, keksom i čokoladom se priprema veoma jednostavno.

Printscreen/Youtube/Leckere Minute

Sastojci:

  • 700 g kisele pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 g suvih višanja
  • 25 g želatina + 100 ml hladne vode
  • 100 g šljiva
  • 2 napolitanke prekrivene čokoladom
  • nekoliko keksa za dno torte
  • 30 g čokolade
  • 30 g pavlake za kuvanje

Kako da napravite tortu:

Brzo i lako napravite prazničnu tortu. Ne peče se, sastojci su jednostavni, a najteže će vam pasti da sačekate da se stegne.

Kiselu pavlaku sipajte u jednu posudu pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu. Promešajte. Suve višnje prelijte toplom vodom i ostavite da odstoji. Želatin rastvorite u hladnoj vodi. Rastvorite nabrekli želatin (u mikrotalasnoj 2-3 puta za 10 sekundi) pa dodajte u smesu sa pavlakom. Suve šljive iseckajte, višnje ocedite i osušite pa ubacite u pavlaku. Napolitanke takođe iseckajte sitno i dodajte i njih. Sve dobro promešajte. Tepsiju obložite prozirnom folijom. Sipajte smesu pa preko poređajte keks. Čuvajte u frižideru najmanje 4-6 sati. 

Kada izvadite tortu iz frižidera stavite je na tacnu, ali tako da keks bude na dnu. Ukrasite istopljenom čokoladom, koju ste otopili sa slatkom pavlakom.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Torta  TikTok/_fromtheground