Kako da napravite domaći sladoled sa oreo keksom, na štapiću

Domaći sladoled sa oreo keksom spolja hrska, a iznutra je bogat savršenim kremom sa mrvicama.
Kako da napravite domaći sladoled sa oreo keksom na štapiću Foto: prt scr / yt / Magische Desserts

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 3 jajeta
  • 1 kašika vanilinog šećera
  • 200 ml slatke pavalke
  • 150 g kondenzovanog mleka
  • 9 oreo keksića
  • 200 g čokolada
  • 20 ml ulja
  • drobljeni kikiriki
Zašto je korisno mleko?

Mleko sadrži visokokvalitetne proteine bogate amino-kiselinama. Mlečna mast je jedna od najkompleksnijih vrsta prirodnih masti. U njenom sastavu nalazi se oko 400 različitih tipova masnih kiselina. Sadrži vitamin B12, kalcijum, riboflavin i fosfor.

Recept za sladoled sa oreo keksom:

Kako biste napravili ovaj sladoled, prvo sipajte mleko u šerpu, dodajte vanilin šećer i mešajte. U posebnu činiju dodajte šećer i kukuruzni skrob i promešajte. U drugu činiju razbijte jaja. Izvadite jedno samo žumance i umešajte u skrob sa šećerom.

Zatim izvadite drugo žumance i dodajte u činiju sa skrobom i šećerom i opet dobro umutite, pa isto uradite i sa trećim žumancem. Mleko zagrejte, ali ga ne kuvajte. Dobro promešajte da se istopi vanilin šećer. Zatim sipajte 2 kašike toplog mleka u mešavinu žumanaca i izmešajte žicom.

Nakon toga celu mešavinu sipajte u ostatak toplog mleka u šerpi. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Smesu prebacite u činiju i pokrijte najlonskom folijom da se ohladi. U drugu činiju sipajte slatku pavlaku i umutite mikserom dok ne dobijete šlag. U šlag sipajte kondenzovano mleko i opet umutite mikserom. Zatim ohlađeni žuti krem izmutite mikserom, pa ga špatulom prebacite u mešavinu šlaga i opet umutite mikserom.

Iseckajte 9 oreo keksića nožem, pa špatulom umešajte u smesu koju ste umutili. Ubacite smesu u plastične čaše, rasporedite ravnomerno. U svaku čašu u sredinu smese ubacite štapić za sladolede i zamrznite minimum tri sata.

Zatim iseckajte čokoladu i otopite je. Sipajte u nju ulje i promešajte špatulom. Sipajte čokoladu u jednu veću šolju. Izvadite čaše sa sladoledom iz zamrzivača i isecite čaše, pa umočite sladoled u čokoladu. Ređajte sladolede umočene u čokoladu na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim u preostalu čokoladu ubacite seckani kikiriki pa ostatak sladoleda umočite u čokoladu sa kikirikijem. Ostavite da se čokolada stegne i uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i najbolji recept za sladoled od šljiva.

Pročitajte kako se pravi brzinski domaći sladoled od smrznutog voća

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Instagram/myebycosta

StvarUkusa