Najlepša sladoled torta sa malinama

Najlepša sladoled torta sa malinama je pravi letnji desert koji možete da napravite dan ranije, kako bi se lepo ohladio.
Najlepša sladoled torta sa malinama, predivno ukrašena Foto: prt scr / instagram / chef_zouheir

Sastojci:

  • 360 g malina
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soka od limuna

Za koru:

  • 360 g mlevenog keksa
  • 60 g kristal šećera
  • 6 kašika putera, otopljenog
  • Za slojeve sladoleda:
  • 1½ l sladoleda od vanile, omekšanog
  • 1½ l sladoleda od maline, omekšanog

Za ukras:

  • šlag
  • sveže maline
  • rendana bela čokolada
Savet plus:

Pre serviranja, ukrasite šlagom, svežim malinama i rendanom belom čokoladom.
Ostavite kolač na sobnoj temperaturi 5–10 minuta radi lakšeg sečenja. Obložite stranice pleha papirom za pečenje radi lakšeg vađenja.

Recept za najlepšu sladoled tortu sa malinama:

Kako biste napravili tortu, prvo u šerpi pomešajte maline, šećer i limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu i smesa se malo ne zgusne (5–7 minuta). Procedite da biste uklonili semenke (opciono), a zatim ostavite da se potpuno ohladi.

Nakon toga napravite koru. Pomešajte mleveni keks sa šećerom i otopljenim puterom. Pritisnite na dno kalupa sa odvojivim dnom prečnika 23 cm. Zamrznite na 10–15 minuta da se stegne. Raširite omekšali sladoled od vanile preko kore i ravnomerno zagladite.

Prelijte polovinom sladoleda od maline i nožem napravite šaru. Zamrznite na 30–45 minuta dok se malo ne stvrdne. Zatim rasporedite omekšani sladoled od maline preko sloja vanile i napravite opet šare. Zamrznite na najmanje 4 sata, poželjno preko noći, dok se potpuno ne stegne. Ukrasite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite domaću sladoled tortu sa breskvama.

Pročitajte kako da napravite i čokoladnu sladoled tortu po receptu Marte Stjuart

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pavlova torta sa filom od plazme Izvor: instagram/slatkadomaćica

StvarUkusa