Sastojci:
- 250 g čokoladnog keksa
- 60 g putera
- 150 g crne čokolade
- 550 g pavlake
- 1 vanilin šećer
- 250 ml kondenzovanog mleka
- 2,5 kašičice kakaoa
Recept za čokoladnu sladoled tortu:
Za ovu sladoled tortu prvo izblendirajte keks i prebacite ga u činiju. Dodajte rastopljeni puter i 1 kašiku pavlake, pa sve dobro izmešajte. Smesu prebacite u okrugli kalup za torte, obložen papirom za pečenje i pritisnite je prstima pa izravnajte kašikom.
Otopite čokoladu na pari, pa je pomešajte sa 100 g pavlake. Preostalu pavlaku pomešajte sa vanilinim šećerom i dodajte kondenzovano mleko. Odvojite polovinu ovog krema i dodajte mu 2 kašičice kakaoa. Formirajte lopte od tamnog krema i stavite ih na podlogu pa prelijte ih mešavinom istopljene čokolade. Ostatak popunite belim kremom.
Poravnajte pa prelijte čokoladom. Držite u zamrzivaču oko 5 sati i izvadite 20 minuta pre serviranja. Uživajte! Ako volite ovakve poslastice, možda ćete želeti da napravite i sladoled tortu sa čokoladom, vanilom i keksom.
Pročitajte i kako se pravi sladoled torta sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem