Sastojci:

  • 250 g čokoladnog keksa
  • 60 g putera
  • 150 g crne čokolade
  • 550 g pavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml kondenzovanog mleka
  • 2,5 kašičice kakaoa

Recept za čokoladnu sladoled tortu:

Za ovu sladoled tortu prvo izblendirajte keks i prebacite ga u činiju. Dodajte rastopljeni puter i 1 kašiku pavlake, pa sve dobro izmešajte. Smesu prebacite u okrugli kalup za torte, obložen papirom za pečenje i pritisnite je prstima pa izravnajte kašikom.

Otopite čokoladu na pari, pa je pomešajte sa 100 g pavlake. Preostalu pavlaku pomešajte sa vanilinim šećerom i dodajte kondenzovano mleko. Odvojite polovinu ovog krema i dodajte mu 2 kašičice kakaoa. Formirajte lopte od tamnog krema i stavite ih na podlogu pa prelijte ih mešavinom istopljene čokolade. Ostatak popunite belim kremom.

Poravnajte pa prelijte čokoladom. Držite u zamrzivaču oko 5 sati i izvadite 20 minuta pre serviranja. Uživajte! Ako volite ovakve poslastice, možda ćete želeti da napravite i sladoled tortu sa čokoladom, vanilom i keksom.

Pročitajte i kako se pravi sladoled torta sa višnjama

BONUS VIDEO

Instagram/_recetas_sanas_fit Domaći sladoled na štapiću od 4 sastojka

StvarUkusa