Sladoled je omiljena poslastica kada su napolju vrućine, a danas postoji milion načina na koji možete da napravite domaći. Najpopularniji je svakako čokoladni, ali još bolje od domaće poslastice je čokoladna sladoled tortau kojoj se nalazi i oreo keks. Ukusnoj torti neće niko odoleti, najviše će joj se radovati najmlađi, a vama će trebati malo vremena da je spremite.
- Sastojci:
- Za sladoled od čokolade:
- 200 ml mleka
- 30 g šećera
- 15 g kukuruznog skroba
- 10 g kakao praha
- 100 g čokolade
- 100 g jogurta
- 200 ml slatke pavlake
- čokoladna kora (kupovna)
- oreo
- Za ganaš:
- 50 g čokolade
- 20 ml mleka
Priprema:
U šerpi pomešajte mleko, 20 g šećera, prosejani kukuruzni skrob i kakao. Dobro sjedinite, tako da ne ostanu grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Zatim dodajte seckanu čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u posudu, pa dodajte jogurt i dobro promešajte. Zatim dodajte slatku pavlaku koju ste umutili sa 10 g šećera. Sve lepo sjedinite. Čokoladnu koru stavite u kalup i preko sipajte pola fila i poravnajte, pa preko poređajte oreo keks i sipajte preostali fil. Ako želite možete da poređate i tri sloja. Stavite u zamrzivač da se dobro stegne. Otopite čokoladu na pari, pa pomešajte sa mlekom. Sipajte preko torte. Po želji ukrasite voćem.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem