Sladoled je omiljena poslastica kada su napolju vrućine, a danas postoji milion načina na koji možete da napravite domaći. Najpopularniji je svakako čokoladni, ali još bolje od domaće poslastice je čokoladna sladoled tortau kojoj se nalazi i oreo keks. Ukusnoj torti neće niko odoleti, najviše će joj se radovati najmlađi, a vama će trebati malo vremena da je spremite. 

  • Sastojci:
  • Za sladoled od čokolade:
  • 200 ml mleka
  • 30 g šećera
  • 15 g kukuruznog skroba
  • 10 g kakao praha
  • 100 g čokolade
  • 100 g jogurta 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • čokoladna kora (kupovna)
  • oreo
  • Za ganaš: 
  • 50 g čokolade
  • 20 ml mleka

Priprema:
U šerpi pomešajte mleko, 20 g šećera, prosejani kukuruzni skrob i kakao. Dobro sjedinite, tako da ne ostanu grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Zatim dodajte seckanu čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u posudu, pa dodajte jogurt i dobro promešajte. Zatim dodajte slatku pavlaku koju ste umutili sa 10 g šećera. Sve lepo sjedinite. Čokoladnu koru stavite u kalup i preko sipajte pola fila i poravnajte, pa preko poređajte oreo keks i sipajte preostali fil. Ako želite možete da poređate i tri sloja. Stavite u zamrzivač da se dobro stegne. Otopite čokoladu na pari, pa pomešajte sa mlekom. Sipajte preko torte. Po želji ukrasite voćem. 

Izvor: Stvar ukusa