Sladoled je omiljena poslastica kada su napolju vrućine, a danas postoji milion načina na koji možete da napravite domaći. Najpopularniji je svakako čokoladni, ali još bolje od domaće poslastice je čokoladna sladoled tortau kojoj se nalazi i oreo keks. Ukusnoj torti neće niko odoleti, najviše će joj se radovati najmlađi, a vama će trebati malo vremena da je spremite.
- Sastojci:
- Za sladoled od čokolade:
- 200 ml mleka
- 30 g šećera
- 15 g kukuruznog skroba
- 10 g kakao praha
- 100 g čokolade
- 100 g jogurta
- 200 ml slatke pavlake
- čokoladna kora (kupovna)
- oreo
- Za ganaš:
- 50 g čokolade
- 20 ml mleka
Priprema:
U šerpi pomešajte mleko, 20 g šećera, prosejani kukuruzni skrob i kakao. Dobro sjedinite, tako da ne ostanu grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Zatim dodajte seckanu čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u posudu, pa dodajte jogurt i dobro promešajte. Zatim dodajte slatku pavlaku koju ste umutili sa 10 g šećera. Sve lepo sjedinite. Čokoladnu koru stavite u kalup i preko sipajte pola fila i poravnajte, pa preko poređajte oreo keks i sipajte preostali fil. Ako želite možete da poređate i tri sloja. Stavite u zamrzivač da se dobro stegne. Otopite čokoladu na pari, pa pomešajte sa mlekom. Sipajte preko torte. Po želji ukrasite voćem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus