Sladoled torte su omiljena letnja poslastica, jer osvežavaju kada su napolju visoke temperature. Njih možete da jedete i zimi, a super je što je posna, pa mogu da uživaju i oni koji se pridržavaju Božićnog posta. Kremasta, lagana, ukusna i posna tortapostaće vam omiljena poslastica, a možete da je pripremate sa decom koliko je jednostavna. Naravno, odličan je predlog i za Svetog Nikolu.
- Sastojci:
- 140 g urmi
- 2 banane
- 1 l sojinog mleka
- 160 g šećera
- 15 g vanilin šećera
- 90 g kukuruznog skroba
- Za dekoraciju:
- malo lešnika
- malo kokosa
Priprema:
Urme presecite na pola i prelijte toplom vodom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim procedite i dobro izblendirajte zajedno sa bananama. U dobijenu smesu sipajte mleko i lepo promešajte. Precedite pomoću cediljke u šerpu, pa dodajte šećer, vanilin šećer i skrob. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Pospite seckanim lešnikom i kokosom, pa ostavite da se ohladi u frižideru oko sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus