Sladoled torte su omiljena letnja poslastica, jer osvežavaju kada su napolju visoke temperature. Njih možete da jedete i zimi, a super je što je posna, pa mogu da uživaju i oni koji se pridržavaju Božićnog posta. Kremasta, lagana, ukusna i posna tortapostaće vam omiljena poslastica, a možete da je pripremate sa decom koliko je jednostavna. Naravno, odličan je predlog i za Svetog Nikolu

  • Sastojci:
  • 140 g urmi 
  • 2 banane 
  • 1 l sojinog mleka 
  • 160 g šećera 
  • 15 g vanilin šećera 
  • 90 g kukuruznog skroba 
  • Za dekoraciju:
  • malo lešnika 
  • malo kokosa 

Priprema:

Urme presecite na pola i prelijte toplom vodom, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim procedite i dobro izblendirajte zajedno sa bananama. U dobijenu smesu sipajte mleko i lepo promešajte. Precedite pomoću cediljke u šerpu, pa dodajte šećer, vanilin šećer i skrob. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Pospite seckanim lešnikom i kokosom, pa ostavite da se ohladi u frižideru oko sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE