Naše bake su često spremale polpete, a današnje generacije sve manje znaju za ovaj recept. Odličan je za post, jer se pravi od ribe i krompira, a što je najbolje nije komplikovano nimalo. Odlično je posluženje i za slavu, a oni koji prepoznaju ukus, odmah će se vratiti u detinjstvo i neka lepša vremena. Možete da služite i kao večeru sa sezonskom salatom po izboru. 

  • Sastojci:
  • 3 fileta ribe 
  • 500 g krompira 
  • 3 kašike ulja 
  • 4 čena belog luka
  • 1 veza peršuna

Priprema:
Krompir isecite na kockice, pa skuvajte, a filete ispržite. Krompir procedite, pa dodajte mleveni beli luk, seckani peršun i ulje. Napravite pire, pa dodajte ribu koju ste izmrvili. Začinite po želji, a onda dobro sjedinite. Mokrim rukama oblikujte loptice, pa ih malo spljoštite. Uvaljajte u prezle i ispržite u tiganju kratko. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete