Naučite kako se pravi sudžuk, jeftina i posna poslastica sa orasima.

Približava se Sveti Nikola, a pošto pada u toku Božićno posta, bitno je da trpeza bude posna. Postoje razni recepti za posne kolače koji će ulepšati vaš slavski sto, a jedan od njih je i ovaj za sudžuk - poslastica sa orasima na kojoj su odrasle mnoge generacije. Pravi se od samo četiri sastojka, a nekada ste mogli da je pronađete u svakoj boljoj poslastičarnici. Samo skuvajte fil, pa ohladite i starinski kolač koji svi vole je spreman.
- Sastojci:
- 350 g brašna
- 1,2 l hladne vode
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
Priprema:
U vodu sipajte brašno, pa dobro promešajte da nema gromuljica. Dodajte i šećer, pa kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte orahe, promašajte i onda dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Ostavite prvo na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebacite u frižider na sat vremena. Pospite orasima ili prelijte medom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.