Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZ VELIKOG NARODNOG KUVARA: Bosanski sevdidžan

Ovo je orijentalni kolač čije ime je nastalo po sevdahu.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Belanca umutiti u čvrst šam. Slatku pavlaku ohladiti, pa i nju čvrsto umutiti.


Sastojci:

4 jajeta

1 čaša od 2dl šećera u prahu

1 čaša rastopljenog  putera

1 limun

1 čaša pšeničnog griza

1/4 čaše brašna

1 čaša slatke pavlake

250 g  šećera

vanilin ekstrakt

2. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu, dodati istruganu koricu limuna i rastopljen puter. Zatim umešati brašno i griz. Na kraju, dodati ulupanu pavlaku i šam od belanaca, sve dobro izmešati.

Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći na 180 stepeni, dok ne porumeni.

3. Za to vreme skuvati šećerni sirup od 250 gr šećera, 300 ml vode i vanilom. Neka vri nekoliko minuta. Ubaciti i kolutove limuna pri kraju.

4. Ispečen kolač još vruć lagano zaliti toplim sirupom i ostaviti da se ohladi. Potom ga čuvati na hladnom mestu, i služiti isečenog na kocke.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti