1. Od navedene količine mleka odvojiti 3 dl pa umutiti brašno, gustin, šećer, vanilin i skuvati sa preostalom količinom mleka. Ne sme biti grudvica i treba da je dobro ukuvano – do prave gustine.
2. Kada se ohladi sasuti u prethodno umućen margarin sa par kašika šećera. Kad je dobro umućeno narendati koricu limuna, a nacediti i sok od pola limuna, mikserom još malo mutiti pa ostaviti krem po strani (najbolje u frižider).
3. Umutiti prvo belanca (na čvrsto) sa šećerom pa dodati i žumanca. U brašno pomešati prašak za pecivo pa dodati u umućena jaja. Izmešati lagano varjačom.
4. Sve to sastaviti u pleh obložen pek papirom – peći do 20-tak minuta.
5. Pečeni biskvit urolati: preko vlažne krpe, ali onako u onom pek papiru na kojem je pečen urolati da se ohladi.
6. Filovati biskvit pripremljenim kremom. pa poređati banane koje smo namočili sokom od one druge polovine limuna. Zarolati i ostatkom krema premazati rolat. Sa spoljne strane ukrasiti po želji. Može i čokoldaom za kuvanje.
7. Folijom pokriti rolat i staviti na hlađenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: samokuhaj.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus