1. Zagrejati rernu na 180 stepeni, obložiti kalupe za mafine papirnim korpicama. Iseckati karamel bonbone.
2. Iseći čokoladu nakrupno i istopiti je na pari. Umutiti šećer, so, vanilin šećer, ulje i jogurt, pa umešati rastopljenu čokoladu, a zatim i jaja i rum.
3. Pomešati brašno i prašak za pecivo, pa blago umešati u masu, samo koliko da se sjedine suvi i vlažni sastojci. Umešati i 2/3 komadića karamele i sipati testo u papirne korpice. Posuti ostatkom karamela. Peći oko 30 minuta. Isključiti rernu, ostaviti mafine da se „odmore“ oko 5 minuta pa ih izvaditi iz rerne da se potpuno ohlade.
4. Ukrasite ih po želji.
Savet: Ako nemate pleh za mafine, možete ih peći i samo u papirnim korpicama koje su nešto poput peki papira, samo za mafine. Kupite ih u boljim supermarketima. Mafine možete i da ispečete unapred i zamrznete. Kad se odmznu, isto su ukusni kao sveži.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus