1. Ispasirajte sir i dodajte 100 g kokosa, 100 g brašna, vanilin šećer, malo soli, šećer, ovlaš umućeno jaje i 3/4 otopljene ili narendane čokolade. Dobro izmešajte i ostavite pokriveno u frižideru na pola sata.


Sastojci:

250 g sira (najbolje mekog kravljeg)
130 g kokosa
150 g brašna
100 g šećera
jaje
100 g čokolade
2 kesice vanilin šećera
so

Preliv:

150 g šećera
50 ml vode
šipka cimeta
40 g maslaca
2 kašike ruma
na vrh noža soli 

2. Oblikujte knedlice (veličine kajsije) i uvaljajte ih u ostatak brašna. Kuvajte ih u kipućoj vodi 5 minuta, da isplivaju na površinu.

3. Stavite šećer i vodu na vatru, dodajte cimet i so, i kuvajte da se malo karameliše. Sklonite s vatre, umešajte maslac i rum.

4. Skuvane knedlice stavite na veliki tanjir, prelijte ih pripremljenim prelivom i pospite preostalim kokosom i čokoladom.