Puslice su jedan od omiljenih prazničnih kolača, a prave se od belenaca i vrlo su jednostavni. Ovaj recept je dosta sličan tom klasičnom desertu, zato obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 7 belanaca
- 150 g šećera
Za karamelu:
- 140 g šećera
- 40 ml vode
Priprema:
Mutite belanca, pa postepeno dodajte šećer. Kada ih umutite stavite ih u frižider na pola sata.
Otopite šećer i dodajte vodu, pa mešajte. Kalup za kuglof premažite karamel sirupom, pa dodajte umućena belanca. Pecite ih na 170°C nekih pola sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: gurmantv
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem