Čuvena bosnaska poslastica, tufahije, pravi se od jabuka koje se ispeku u rerni. Sada ih zamenite sezonskim voćem kao što su breskve i poslužite odličan kolač koji će se dopasti svima. Sa kuglom sladoleda je još lepši, a toliko se lako pravi da uspeva i početnicima. Možete da koristite i orahe, a umesto braon šećera običan.
Sastojci:
4 nektarine ili breskve
bademi
indijski orah
kokosovo ulje
braon šećer
Priprema:
Breskve ili nektarine presecite na pola i izvadite košticu. U šupljinu sipajte sekcani indijski orah i bademe. Pospite šećerom i prelijte istopljenim kokosovim uljem. Pecite na 190°C oko 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem