Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAMENITE JABUKE BRESKVAMA I NAPRAVITE TUFAHIJE: Lakša i brža verzija čuvene poslastice

Autor Sanja Belinić

Napravite kolač sa breskvama koji podseća na tufahije.

 Tufahije sa breskavama Izvor: Printscreen/YT/Olesea Slavinski

Čuvena bosnaska poslastica, tufahije, pravi se od jabuka koje se ispeku u rerni. Sada ih zamenite sezonskim voćem kao što su breskve i poslužite odličan kolač koji će se dopasti svima. Sa kuglom sladoleda je još lepši, a toliko se lako pravi da uspeva i početnicima. Možete da koristite i orahe, a umesto braon šećera običan. 

Sastojci:
4 nektarine ili breskve
bademi
indijski orah
kokosovo ulje
braon šećer

Priprema:
Breskve ili nektarine presecite na pola i izvadite košticu. U šupljinu sipajte sekcani indijski orah i bademe. Pospite šećerom i prelijte istopljenim kokosovim uljem. Pecite na 190°C oko 15-20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti