Pravljenje domaćeg sladoleda je zaista vrlo jednostavno, ali je potrebno (kada nemate aparat za sladoled) vremena da bude spreman za jelo (obično preko noći). Pravljenje sladoleda u tegli menja sve! Brzo se pravi, manje ćete sudova isprljati, a još je kremastiji i ukusniji od običnog.
Sastojci:
1 kašika ekstrakta vanile
3 kašike vrele vode
3 kašike šećera
2 kašike kakaoa
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Uzmite jednu čistu teglu i stavite u nju aromu vanile, vodu i šećer, zatvorite i promućkajte. Dodajte kakao, zatvorite pa ponovo mućkajte. Sipajte slatku pavlaku pa ponovo mućkajte jedno 20 sekundi. Zamrznite na par sati i uživajte u domaćem sladoledu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus