Pravljenje domaćeg sladoleda je zaista vrlo jednostavno, ali je potrebno (kada nemate aparat za sladoled) vremena da bude spreman za jelo (obično preko noći). Pravljenje sladoleda u tegli menja sve! Brzo se pravi, manje ćete sudova isprljati, a još je kremastiji i ukusniji od običnog.

Sastojci:
1 kašika ekstrakta vanile
3 kašike vrele vode
3 kašike šećera
2 kašike kakaoa
250 ml slatke pavlake

Priprema:

Uzmite jednu čistu teglu i stavite u nju aromu vanile, vodu i šećer, zatvorite i promućkajte. Dodajte kakao, zatvorite pa ponovo mućkajte. Sipajte slatku pavlaku pa ponovo mućkajte jedno 20 sekundi. Zamrznite na par sati i uživajte u domaćem sladoledu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE