Banana hleb je vrsta hleba koji se pravi od zgnječenih banana. Savremeni recept za hleb od banane počeo je da se objavljuje u kuvarima oko 1930-ih, a njegovoj popularnosti je uveliko pomoglo uvođenje praška za pecivo na tržište. Verujemo da ne postoji osoba koja nije probala ovaj specijalitet, a sada napravite nešto skroz drugačije - hleb sa breskvama i sirom.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jajeta
150 g šećera
60 ml ulja
100 ml mleka
1 supena kašika kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
Za punjenje:
350 g svežeg sira
1 jaje
5-6 kapi arome vanile
60 g šećera
1 kašika skroba
3 breskve
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U činiji razbijte jaja, dodajte prstohvat soli, šećer pa umutite. Sipajte mleko i ulje pa mutite mikserom ponovo. Umešajte na kraju brašno, prašak za pecivo i kakao. U drugoj činiji pomešajte sir, jaje, skrob, šećer i aromu vanile. Umutite štapnim mikserom. Breskve operite, izvadite koštice i isecite na tanke kriške. Pravougaoni kalup za hleb obložite papirom za pečenje. Sipajte pola smese sa kakaom. Poređajte pola breskvi, pa prekrijte smesom od sira. Preko nje ostatak breskvi i ostatak fila od kakaoa. Pecite sat vremena na 160 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus