Kada dođe jesen pita sa jabukama i bundevara su glavne zvezde svih poslastica. Svaka domaćica ima svoje recept za savršenu pitu sa jabukama, a dok se peče cele kuća miriše. Ako ste i vi ljubitelj slatkih poslastica sa jabukama obavezno isprobajte ovaj recept. Slojevite pita sa jabukama ili kuglof iz slojeva se toliko lako pravi, a nema ni gotovih kora ni mešenja testa. Uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
1,5 kg jabuka
1 šolja brašna
1 šolja griza
1/2 šolje šećera
100 g putera
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Jabuke izrendajte, a u posudi pomešajte brašno, šećer, griz i prašak za pecivo. Sjedinite. Uzmite posudu za kuglof, pa je premažite puterom i pospite brašnom. Na dno posude sipajte malo smese sa brašnom, pa stavite rendane jabuke i kašikom pritisnite. Opet ide red brašna, pa jabuka i tako dok ne utrošite. Poslednji sloj je smesa sa brašnom. Preko stavite isečen puter sobne temeprature. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus