Ukoliko ste mislili da za ukusne i lepe kolače morate da provedete pola dana u kuhinji varate se. Ovaj recept za dvobojni kolač sa nutelom će vas ubediti u suprotno. Pravi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a lagana priprema će vas posebno oduševiti. Mekan patišpanj prošaran nutelom, predivno izgleda, a savršeno je mekan i ukusan. Može da bude i sladak doručak, a super se slaže i uz popodnevnu šoljicu kafe. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 8 g vanilin šećera
  • 80 g šećera
  • 90 ml mleka
  • 90 ml ulja
  • 180 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 130 g nutele

Priprema:

Jaja pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte prstohvat soli, a zatim sve umutite ručnom mutilicom. Sipajte ulje, malo promešajte, zatim dodajte mleko. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu i mešajte. Treba da dobijete nešto ređe testo. Okrugli kalup za pečenje pospite brašnom, pa u njega prelijte testo. Nutelu sipajte u špric, pa pravite kružne šare po testu. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE