Isprobajte recept za savršeno čokoladni čizkejk koji se peče.

Čizkejk je uvek odličan izbor kada želite da se zasladite. To je kolač koji je poznat po tome što se brzo pravi i ne peče se, ali sada isprobajte i novu varijantu koja se peče. Jednako je ukusna, ako ne i bolja od originala. Savršen ukus čokolade koja se topi sa svakim zalogajem.
- Sastojci:
- Podloga:
- 100 g rastopljenog putera
- 200 g sendvič keksića
- Fil:
- 1 kg svežeg sira
- 150 ml slatke pavlake
- 200 g mlečne čokolade
- pola šolje šećera u prahu
- 5 jaja
- 1 čokoladni puding
Priprema:
Slatku pavlaku sipajte u šerpu i dobro zagrejte. Dodajte izlomljenu čokoladu, isklučite ringlu i sve mešajte dok se ne dobije glatka, homogena masa. Keks sameljite pa pomešajte sa otopljenim puterom. Na dno pleha obloženog papirom za pečenje stavite ovu keks masu. Pomešajte sir, jaja i šećer u prahu. Dodati ohlađenu čokoladnu smesu i još kratko promešati. Na kraju dodati puding i još kratko promešati - samo dok se sastojci ne sjedine. Fil od sira sipajte preko keksa i stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni na sat ipo. Pre serviranja vrh posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.