Čizkejk je uvek odličan izbor kada želite da se zasladite. To je kolač koji je poznat po tome što se brzo pravi i ne peče se, ali sada isprobajte i novu varijantu koja se peče. Jednako je ukusna, ako ne i bolja od originala. Savršen ukus čokolade koja se topi sa svakim zalogajem.

  • Sastojci:
  • Podloga:
  • 100 g rastopljenog putera
  • 200 g sendvič keksića
  • Fil:
  • 1 kg svežeg sira 
  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 g mlečne čokolade
  • pola šolje šećera u prahu
  • 5 jaja
  • 1 čokoladni puding

Priprema:

Slatku pavlaku sipajte u šerpu i dobro zagrejte. Dodajte izlomljenu čokoladu, isklučite ringlu i sve mešajte dok se ne dobije glatka, homogena masa. Keks sameljite pa pomešajte sa otopljenim puterom. Na dno pleha obloženog papirom za pečenje stavite ovu keks masu. Pomešajte sir, jaja i šećer u prahu. Dodati ohlađenu čokoladnu smesu i još kratko promešati. Na kraju dodati puding i još kratko promešati - samo dok se sastojci ne sjedine. Fil od sira sipajte preko keksa i stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni na sat ipo. Pre serviranja vrh posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE