Za predstojeće praznike napravite čizkejk kakav do sada niste jeli. Sa hrskavom korom od keksa, kremastim punjenjem i prelivom od pekan oraha, ovo je vrhunski praznični slatkiš! Svaki sloj se peče posebno, zato je još lepši i ukusniji.
- Sastojci:
- Za koru:
- 270 g graham krekera
- 100 g pekan oraha, fino mlevenih
- 60 g smeđeg šećera
- 120 g putera, rastopljenog
- Za punjenje:
- 450 g krem sira
- 100 g šećera
- 120 g kisele pavlake
- 1 kašika ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- Za preliv:
- 220 g smeđeg šećera
- 220 ml javorovog sirupa
- 60 g putera
- 3 jajeta
- 60 ml guste pavlake
- prstohvat soli
- 260 g pekan oraha
Priprema:
Sameljite krekere. Sipajte ih u posudu za mešanje zajedno sa smeđim šećerom, mlevenim orasima i rastopljenim puterom. Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje i pecite na 180C 10 minuta.
U činiju stavite krem sir, šećer, pavlaku, vaniliu, malo soli. Dobro umutiti mikserom. Dodajte lagano umućena jaja i lagano promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje preko dobijene kore. Pecite na 180°C 45 minuta tako što ćete kalup staviti u tepsiju punu vode.
Dodajte smeđi šećer, javorov sirup i puter u šerpu. Kuvajte dok se dobro ne sjedini. U manju činiju sipajte jaja, pavlaku, malo soli i dobro umutite. Dobijenu smešu sjediniti sa smesom iz šerpe. Dodajte orahe i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu prelijte preko torte od sira. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem