Za predstojeće praznike napravite čizkejk kakav do sada niste jeli. Sa hrskavom korom od keksa, kremastim punjenjem i prelivom od pekan oraha, ovo je vrhunski praznični slatkiš! Svaki sloj se peče posebno, zato je još lepši i ukusniji.

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 270 g graham krekera
  • 100 g pekan oraha, fino mlevenih
  • 60 g smeđeg šećera
  • 120 g putera, rastopljenog
  • Za punjenje:
  • 450 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 120 g kisele pavlake
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • Za preliv:
  • 220 g  smeđeg šećera
  • 220 ml javorovog sirupa
  • 60 g putera
  • 3 jajeta
  • 60 ml guste pavlake
  • prstohvat soli
  • 260 g pekan oraha 

Priprema:

Sameljite krekere. Sipajte ih u posudu za mešanje zajedno sa smeđim šećerom, mlevenim orasima i rastopljenim puterom. Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje i pecite na 180C 10 minuta.
U činiju stavite krem sir, šećer, pavlaku, vaniliu, malo soli. Dobro umutiti mikserom. Dodajte lagano umućena jaja i lagano promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje preko dobijene kore. Pecite na 180°C 45 minuta tako što ćete kalup staviti u tepsiju punu vode.
Dodajte smeđi šećer, javorov sirup i puter u šerpu. Kuvajte dok se dobro ne sjedini. U manju činiju sipajte jaja, pavlaku, malo soli i dobro umutite. Dobijenu smešu sjediniti sa smesom iz šerpe. Dodajte orahe i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu prelijte preko torte od sira. Poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE