Kolač u nastavku se sastoji od dve meke čokoladne kore, kremastog belog fila i čokoladne glazure. Ukusom dosta podseća na mančmelou. Deca će naročito obožavati ovako pripremljenu poslasticu, a možete je služiti i u posebnim prilikama.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- pola kašičice soli
- 120 g šećera
- 150 ml mleka
- 50 ml ulja
- 150 g brašna
- 30 g kakao praha
- pola kesice praška za pecivo
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 200 g kondenzovanog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g čokolade
- 40 ml topla slatka pavlaka
Priprema:
U činiji pomešajte jaja sa šećerom i solju, pa dodajte mleko i ulje. Prosejte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Prebacite u pleh i pecite na 180°C 15 minuta. Pripremljeni kakao biskvit podeliti na dva dela. Prebacite prvi komad u kalup. U činiji umutiti kondenzovano mleko sa šlagom, umešati želatin i sipati u kalup, na vrh staviti drugi komad tamnog keksa. Ostavite u frižideru 1-2 sata. Prelijte mešavinom čokolade i slatke pavlake.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom