Kolač u nastavku se sastoji od dve meke čokoladne kore, kremastog belog fila i čokoladne glazure. Ukusom dosta podseća na mančmelou. Deca će naročito obožavati ovako pripremljenu poslasticu, a možete je služiti i u posebnim prilikama.

  • Sastojci:
  • 2 jajeta
  • pola kašičice soli
  • 120 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 150 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • pola kesice praška za pecivo
  • 10 g želatina
  • 50 ml vode
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g čokolade
  • 40 ml topla slatka pavlaka

Priprema:

U činiji pomešajte jaja sa šećerom i solju, pa dodajte mleko i ulje. Prosejte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Prebacite u pleh i pecite na 180°C  15 minuta. Pripremljeni kakao biskvit podeliti na dva dela. Prebacite prvi komad u kalup. U činiji umutiti kondenzovano mleko sa šlagom, umešati želatin i sipati u kalup, na vrh staviti drugi komad tamnog keksa. Ostavite u frižideru 1-2 sata. Prelijte mešavinom čokolade i slatke pavlake.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE