Ivana Anđušić Maksimović, reprezentativka u streljaštvu, gostovala je u emisiji "Praktična žena" i pokazala kako ne samo da je odlična u sportu, nego je i vrhusnska domaćica. Ona je objasnila kako možete da napravite pravu jesenju poslasticu koja može da se posluži i na novogodišnjoj ili božićnoj trpezi. Osnovni sastojci su kesten pire i čokolada, a dodatak ruma če dati poseban šmek. Uživajte u nedoljivom ukusu kesten pire torte

  • Sastojci: 
  • 6 jaja 
  • 225 g čokolade 
  • prstohvast soli
  • 400 g kesten pirea 
  • 125 g putera 
  • 2 kašike ruma 
  • Za ganaš: 
  • 100 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 

Priprema:
Odvojte belanca i žumanca, pa belanca umutite u šne sa prstohvatom soli. U žumanca dodajte čokoladu koju ste istopili na pari, kao i kesten pire. Zatim dodajte puter sobne temeprature i rum. Dobro umutite. Postepeno dodajte šne od belenaca i špatulom lagano sjedinite. Sipajte smesu u kalup koji ste nauljili i obložili pek papirom i poravnajte. Pecite je u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Otopite čokoladu i slatku pavlaku i prelijte preko torte. Stavite je da se stegne u frižider. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE