Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORTA OD LISNATOG TESTA SA ŽUTIM FILOM: Svečanija od krempite, a miriše božanstveno (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Ova torta je brzo gotova, a ukus je fantastičan. Recept pogledajte u nastavku.

 lisnata torta.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Pred vama je recept za neobičnu tortu koja se pravi od lisnatog testa i premazuje žutim filom od žumanaca. Dobitna kombinacija koja će oduševiti svakoga, a odlično je posluženje za svečani sto. Iznenadite goste ili ukućane divnom poslasticom za koju će se tražiti parče više.

  • Sastojci:
  • 800 g lisnatog testa
  • 1 litar mleka
  • 6 žumanaca + 1 jaje za premazivanje
  • 200 g šećera
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 1 kašičica arome vanile

Priprema:

Listove lisnatog testa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih razmućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
Fil pripremamo tako što mleko zagrejemo do ključanja i u njega dodamo umućena žumanca sa šećerom i skrobom, dodajući i aromu vanile. Fil kuvajte 3 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje.
Lisnato testo presečemo na dva dela i poređamo na tacnu. Prelijemo vrelim filom, ponovo stavimo lisnato testo i ponovo premažemo filom i tako sve do utroška lisnatog testa. završite filom. Ostavite u frižideru 8 sati. Preostalo lisnato testo sitno izgnječite i njime prekrijte desert.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti