Pred vama je recept za neobičnu tortu koja se pravi od lisnatog testa i premazuje žutim filom od žumanaca. Dobitna kombinacija koja će oduševiti svakoga, a odlično je posluženje za svečani sto. Iznenadite goste ili ukućane divnom poslasticom za koju će se tražiti parče više.
- Sastojci:
- 800 g lisnatog testa
- 1 litar mleka
- 6 žumanaca + 1 jaje za premazivanje
- 200 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Listove lisnatog testa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih razmućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
Fil pripremamo tako što mleko zagrejemo do ključanja i u njega dodamo umućena žumanca sa šećerom i skrobom, dodajući i aromu vanile. Fil kuvajte 3 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje.
Lisnato testo presečemo na dva dela i poređamo na tacnu. Prelijemo vrelim filom, ponovo stavimo lisnato testo i ponovo premažemo filom i tako sve do utroška lisnatog testa. završite filom. Ostavite u frižideru 8 sati. Preostalo lisnato testo sitno izgnječite i njime prekrijte desert.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus