Ukus ove torte neodoljivo podseća na Bounty čokoladicu. Pravi se jednostavno, a odlična je za sve svečane prilike. Za ljubitelje kokosa ovo je idealna poslastica u ovim hladnijim danima. Napravite je i vi i svi će biti oduševljeni.
- Sastojci:
- Testo za biskvit:
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 80 g brašna
- 30 g kakao praha
- 50 ml mleka
- 30 ml ulja
- pola kašičice praška za pecivo
- Za namakanje:
- mleko
- Kokosov nadev:
- 200 g kokosa
- 90 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 2 kašike griza
- 90 g maslaca
- Čokoladna glazura:
- 80 g mlečne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne dobijete veoma lepu smesu. Sipajte ulje i mleko. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte suve sastojke u 3 dodavanja, lagano mešajući testo, trudeći se da ostane prozračno. Sipajte testo u kalup, pecite oko 30 minuta na 180°C. Spremnost biskvita proverite čačkalicom. Pustite da se potpuno ohladi.
Pomešajte kokosove pahuljice, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Dodajte puter. Pustite da se fil ohladi na sobnoj temperaturi.
Presecite biskvit na pola. Natopite mlekom. Stavite jednu koru u kalup, nadev na vrhu, prekrijte drugom korom. Pokrijte tortu prozirnom folijom i ostavite u frižideru 6-8 sati.
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu, ostavite da se čokolada otopi. Prelijte tortu glazurom i stavite u frižider 15-20 minuta da se čokoladna glazura stvrdne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu