Ukus ove torte neodoljivo podseća na Bounty čokoladicu. Pravi se jednostavno, a odlična je za sve svečane prilike. Za ljubitelje kokosa ovo je idealna poslastica u ovim hladnijim danima. Napravite je i vi i svi će biti oduševljeni.

  • Sastojci:
  • Testo za biskvit:
  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 80 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • 50 ml mleka
  • 30 ml ulja
  • pola kašičice praška za pecivo
  • Za namakanje:
  • mleko
  • Kokosov nadev:
  • 200 g kokosa
  • 90 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 400 ml mleka
  • 2 kašike griza
  • 90 g maslaca
  • Čokoladna glazura:
  • 80 g mlečne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne dobijete veoma lepu smesu. Sipajte ulje i mleko. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte suve sastojke u 3 dodavanja, lagano mešajući testo, trudeći se da ostane prozračno. Sipajte testo u kalup, pecite oko 30 minuta na 180°C. Spremnost biskvita proverite čačkalicom. Pustite da se potpuno ohladi.
Pomešajte kokosove pahuljice, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Dodajte puter. Pustite da se fil ohladi na sobnoj temperaturi.
Presecite biskvit na pola. Natopite mlekom. Stavite jednu koru u kalup, nadev na vrhu, prekrijte drugom korom. Pokrijte tortu prozirnom folijom i ostavite u frižideru 6-8 sati.
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu, ostavite da se čokolada otopi. Prelijte tortu glazurom i stavite u frižider 15-20 minuta da se čokoladna glazura stvrdne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE