Sigurno ste bezbroj puta pravili palačinke na različite načine. Ukoliko želite da vam budu ekstra pufnaste i meke poput oblaka isprobajte recept u nastavku. Trik je da se peku sa malo vode i u poklopljenom tiganju - dakle praktično na pari. Tako će biti neodoljive, topiće se u ustima.
- Sastojci:
- 2 žumanceta
- 25 ml mleka
- aroma vanile
- pola šolje brašna
- 3 belanceta
- 55 g šećera
- voda
- krema od lešnika
- seckani lešnik
Priprema:
U činiju stavite žumanca, mleko, aromu vanile i brašno i mešajte dok se ne sjedine. U drugu činiju umutiti belanca i šećer. Postepeno dodajte belanca u smesu od žumanaca i mešajte špatulom. Sipajte u tiganj dve kašike smese (jednu preko druge) i sipajte malo vode u tiganj. Pokrijte i ostavite 2 minuta. Posle 2 minuta dodajte još jednu kašiku, pokrijte poklopcem i ostavite da se peče još 2 minuta. Skinite poklopac, okrenite palačinke i ponovo ih pokrijte poklopcem. Pecite još 3 minuta. Poslužite palačinke i ukrasite ih kremom od lešnika i zrna lešnika.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem