Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVE ČUVENE KREMPITE: Između hrskave kore je najkremastiji fil od vanile

Svi ljubitelji krempita biće oduševljeni ovim receptom.

 Kako se pravi krempita Izvor: Shutterstock

Krempita se pravi od hrskavih kora između koji se nalazi kremasti i mirisni fil od vanile. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo, a nekada se ovaj kolač često nalazio na trepzi. Danas je svima lakše da ga kupe, ali ako želite na jednostavan način da ga napravite bolje od onog iz poslastičarnice, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Krempitu možete da napravite i od lisnatog testa, ali takođe i sa filom od jagoda. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • Za koru: 
  • 6 žumanaca 
  • 6 kašika šećera 
  • 6 kašika brašna 
  • 2 kašike vrele vode 
  • Za fil: 
  • 5 belanaca 
  • 2 pudinga od vanile 
  • 5 kašika šećera 
  • 800 ml mleka 

Priprema: 
Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno i vrelu vodu. Promešajte i sipajte pola smese u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Na isti način ispecite i drugu polovinu smese. Belanca umutite sa šećerom u čvrst šne, a mleko pomešajte sa pudingom tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte puding u neku posudu, pa pokrijte providnom folijom i ohladite. Zatim umutite puding i u njega dodajte šne od belanaca i lagano umešajte. Stavite koru na tacnu ili pleh, pa premažite filom i preklopite drugom korom. Isecite kocke i pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti