Kolač sa grčkim jogurtom osvojiće vas na prvi zalogaj. Za još mekšu i slasniju poslasticu poslužite se jednim trikom - kolač pecite zajedno sa plehom sa vodom. Posipa se izblendiranim bademima i šećerom u prahu, a priprema traje oko 25 minuta. 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 170 g grčkog jogurta
  • 1 kašičica burbon vanila praha
  • 1 limun
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • 500 ml vode
  • 20 g badema
  • 15 g šećera u prahu

Recept za najmekši kolač sa grčkim jogurtom:

Odvojite žumanca i belanca. U posudu dodajte žumanca, umiksajte, pa dodajte vanilin prah. Nasrtavite da miksate i dodajte grčki jogurt. Kada dobro umutite, ubacite izrendanu koricu limuna. Sjedinite sastojke, pa dodajte kukuruzni skrob. Miksajte dok ne dobijete glatku strukturu. U drugoj posudi umiksajte belanca, dodajte so i šećer. Mutite dok ne dobijete strukturu fila, pa iscedite limun i dodajte u umućena belanca. Kada promešajte, dodajte smesu sa žumancima, pa sve zajedno izmiksajte. Prespite smesu za kolač u manji okrugli kalup za pečenje obložen pek papirom, pa ubacite u veći okrugli kalup i sipajte vodu. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Izblendirajte bademe, pa pospite po kolaču zajedno sa šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

Baunti kolač Instagram/pp__vkusno

 Izvor: StvarUkusa