Recept za tortu kom ćete se rado vraćati je upravo ovaj. Priprema je jednostavna i bez pečenja dobićete vrhunsku poslasticu. Za razne proslave, rođendane ili kada samo želite da se zasladite - uvek je dobro rešenje. Glazura posuta krckavim kikirikijem i mekana unutrašnjost od slasnog fila, banana i keksa natopljenog kafom je nepogrešiva kombinacija. Posebno će joj se obradovati svi ljubitelji poslastica sa kikirikijem.
Sastojci:
- 1 kašičica kafe
- 1 čaša tople vode
- 500 ml mleka
- 20 g šećera
- 1 izrendana korica limuna
- 3 žumanceta
- 30 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 50 g putera
- 2 banane
- 250 g keksa
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 60 ml slatke pavlake
- 30 g pečenog kikirikija
Recept:
Kafu pomešajte sa toplom vodom i dobro umutite. U šerpu dodajte mleko, izrendajte koricu limuna, ubacite šećer, pa umutite fil za tortu žicom. Uključite ringlu na srednju temperaturu i kuvajte dok ne provri uz stalno mešanje. U posudu ubacite žumanca i šećer, pa umutite. Dodajte kukuruzni skrob, pa dobro sjedinite sve sastojke. Fil za tortu sipajte u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodajte iseckan puter, pa mešajte dok se ne otopi. Iseckajte banane. Keks umočite u kafu, pa trećinu poređajte po dnu pleha sa pokretnom ivicom. Rasporedite trećinu fila sa skrobom i banana. Radite tako do utroška materijala, a poslednji sloj treba da vam bude fil. Stavite u frižider na 1 sat. Otopite čokoladu na pari pa promešajte sa zagrejanom slatkom pavlakom. Tortu izvadite iz kalupa, pa prelijte čokoladnom glazurom. Ispržite kikiriki, izblendirajte ga na sitne komade i pospite po torti. Ostavite tortu sa bananom i kafom u frižideru na 30 minuta. Za sve ljubitelje sličnih poslastica predlažemo i keks tortu sa čokoladom i vanilom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem