Klasičan recept za tart uključuje podlogu od prhkog testa i fil od voća ili povrća. Za kraj ove radne nedelje predlažemo tart sa čak dve kore sa mlevenim bademima i neodoljivim prelivom od bele čokolade. Tart sa belom čokoladom biće užitak za sva vaša čula.

Sastojci:

  • Za testo:
  • 45 g šećera
  • 150 g brašna
  • 30 g mlevenih badema
  • 80 g putera
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • Za premaz:
  • 1 jaje
  • 60 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 60 g mlevenih badema
  • 70 g putera
  • 15 g brašna
  • Za glazuru:
  • 150 g bele čokolade
  • 60 ml slatke pavlake

Recept za tart sa belom čokoladom i mlevenim bademima:

U posudu ubacite šećer, mlevene bademe, prstohvat soli, brašno i promešajte žicom. Izblendirajte zajedno sa iseckanim puterom. U smesu dodajte jaje, promešajte, pa sjedinite i napravite prhko testo za tart rukama. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. U šerpu ubacite jaje i šećer pa umutite žicom. Dodajte esktrakt od vanile, mlevene bademe i brašno, dobro umutite, pa kuvajte na laganijoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodajte iseckan puter, pa sjedinite sastojke. Smesu za premaz izlijte u posudu, prekrijte prozirnom folijom tako da u potpunosti dodiruje gornji sloj i ostavite da strane. Testo za tart razvijte oklagijom, pa prekrijte dno pleha i manji deo ivice. Utisnite smesu za premaz, pa pecite tart na 160°C 35 minuta. Iseckajte belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom, pa otopite na pari. Prelijte tart pa ubacite u frižider na 15 minuta. Predlažemo i osvežavajući limun tart.

BONUS VIDEO:

Instagram/recetassaludables.alicia Tart sa borovnicama

 Izvor: StvarUkusa