Klasičan recept za tart uključuje podlogu od prhkog testa i fil od voća ili povrća. Za kraj ove radne nedelje predlažemo tart sa čak dve kore sa mlevenim bademima i neodoljivim prelivom od bele čokolade. Tart sa belom čokoladom biće užitak za sva vaša čula.
Sastojci:
- Za testo:
- 45 g šećera
- 150 g brašna
- 30 g mlevenih badema
- 80 g putera
- 1 jaje
- prstohvat soli
- Za premaz:
- 1 jaje
- 60 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 60 g mlevenih badema
- 70 g putera
- 15 g brašna
- Za glazuru:
- 150 g bele čokolade
- 60 ml slatke pavlake
Recept za tart sa belom čokoladom i mlevenim bademima:
U posudu ubacite šećer, mlevene bademe, prstohvat soli, brašno i promešajte žicom. Izblendirajte zajedno sa iseckanim puterom. U smesu dodajte jaje, promešajte, pa sjedinite i napravite prhko testo za tart rukama. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. U šerpu ubacite jaje i šećer pa umutite žicom. Dodajte esktrakt od vanile, mlevene bademe i brašno, dobro umutite, pa kuvajte na laganijoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodajte iseckan puter, pa sjedinite sastojke. Smesu za premaz izlijte u posudu, prekrijte prozirnom folijom tako da u potpunosti dodiruje gornji sloj i ostavite da strane. Testo za tart razvijte oklagijom, pa prekrijte dno pleha i manji deo ivice. Utisnite smesu za premaz, pa pecite tart na 160°C 35 minuta. Iseckajte belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom, pa otopite na pari. Prelijte tart pa ubacite u frižider na 15 minuta. Predlažemo i osvežavajući limun tart.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus