1. Izmrviti kvasac sa malo šećera u mleku. Izmešati sa ostalim sastojcima za testo i ostaviti na toplom da naraste, oko 30 minuta.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Jabuke oljuštiti i iseckati i preliti limunom. Razvući testo po nauljenom plehu i poređati preko jabuke.
3. Pomešati kiselu i slatku pavlaku, 50 g šećera i jaja, pa umutiti. Preliti kolač i peći oko 10 minuta. Napraviti mrvice od brašna, putera i 125 g šećera, pa posuti kolač. Peći još 35 minuta.
4. Kad se prohladi postuti prah šećerom pa servirati ukrašeno listićima nane i kriškama sveže jabuke.
Kolači s jabukama
Hrskavi a istovremeno sočni, ovi kolači zadovoljiće ukus i najvećih gurmana.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus