1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti žumanca sa 60 g šecera. Dodati brašno i kakao. Umutiti belanca sa 60 g šecera i umešati lešnike. Sipati masu u nauljeni kalup (ø 26 cm) i peći 25 minuta. Izvaditi testo iz kalupa.
2. Preseći testo na dve kore i oko jedne staviti prsten za kolače. Drugu koru izmrviti. Prokuvati višnje sa sokom (ostaviti 10 komada za dekoraciju). Umešati gustin i premazati koru.
3. Namočiti želatin. Umutiti 500 ml slatke pavlake sa 30 g šećera u prahu i cimetom. Rastopiti oceđeni želatin i umešati. Premazati preko višanja. Hladiti tortu 2 sata. Skinuti prsten. Umutiti ostatak pavlake sa 40 g šecera u prahu i premazati tortu. Ukrasiti višnjama i narendanom crnom čokoladom.
Torta s višnjama
Konkretna a istovremeno osvežavajuća, zadovoljiće i ljubitelje voća i one koji vole čokoladu.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus