1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti žumanca sa 60 g šecera. Dodati brašno i kakao. Umutiti belanca sa 60 g šecera i umešati lešnike. Sipati masu u nauljeni kalup (ø 26 cm) i peći 25 minuta. Izvaditi testo iz kalupa.

2. Preseći testo na dve kore i oko jedne staviti prsten za kolače. Drugu koru izmrviti. Prokuvati višnje sa sokom (ostaviti 10 komada za dekoraciju). Umešati gustin i premazati koru.

3. Namočiti želatin. Umutiti 500 ml slatke pavlake sa 30 g šećera u prahu i cimetom. Rastopiti oceđeni želatin i umešati. Premazati preko višanja. Hladiti tortu 2 sata. Skinuti prsten. Umutiti ostatak pavlake sa 40 g šecera u prahu i premazati tortu. Ukrasiti višnjama i narendanom crnom čokoladom.


Sastojci:

Za biskvit
4 jaja
120 g šećera
80 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica kakaa
100 g mlevenih lešnika

Za fil
1 tegla višanja (720 ml)
2 kašike gustina
3 lista želatina
750 ml slatkepavlake
70 g šećera u prahu
malo cimeta
50 g crne čokolade