1. Kokos biskvit od belanceta - Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti belanca sa šecerom, pa dodati šecer u prahu, bademe, kokos i brašno. Umešati i rastopljen puter (sl. 1). Sipati masu u špric i istisnuti dva kruga (ø 26 cm) na peki papir. Peci 20 minuta.
2. Krem od tropskog voća - Potopiti želatin. Egzotik sok pomešati sa
bananom, jajima, žumancima i šecerom kuvati uz mešanje u šerpi dok se ne dobije gust krem. Ocediti želatin i rastopiti ga u toplom kremu. Odmah umešati ledeno hladan puter (sl. 2). Ostaviti da se ohladi.
3. Čokoladni mus - Mešati na pari šećer i žumanca, da se dobije gusta masa. Umešati čokoladu (sl. 3). Umutiti slatku pavlaku pa je umešati u još
vruću masu.
4. Mus od banane - Potopiti želatin. Prokuvati šecer sa cimetom u 300 ml vode. Ukuvati da se dobije sirup. Umutiti belanca. Procediti sirup (sl. 4) i dodati ga belancima pa mutiti belanca dalje, dok se masa ne ohladi potpuno. Ocediti želatin, rastopiti ga i umešati. Čim masa počne da želira, umutiti pavlaku i umešati.
5. Sastavljanje torte - Obuhvatiti jednu koru prstenom za torte. Sipati krem od tropskog voća u obliku kupe, pa nasuti čokoladnim musom. Poklopiti
drugom korom. Namazati musom od banane. Hladiti u frižideru 3 sata. Pre serviranja ukrasiti po želji.
Torta od tropskog voća i čokolade
Priprema ove egzotične čokoladne torte traje nešto duže, ali ukus je jedinstven.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus