1. Kokos biskvit od belanceta - Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti belanca sa šecerom, pa dodati šecer u prahu, bademe, kokos i brašno. Umešati i rastopljen puter (sl. 1). Sipati masu u špric i istisnuti dva kruga (ø 26 cm) na peki papir. Peci 20 minuta.

2. Krem od tropskog voća - Potopiti želatin. Egzotik sok pomešati sa
bananom, jajima, žumancima i šecerom kuvati uz mešanje u šerpi dok se ne dobije gust krem. Ocediti želatin i rastopiti ga u toplom kremu. Odmah umešati ledeno hladan puter (sl. 2). Ostaviti da se ohladi.

3. Čokoladni mus - Mešati na pari šećer i žumanca, da se dobije gusta masa. Umešati čokoladu (sl. 3). Umutiti slatku pavlaku pa je umešati u još
vruću masu.

4. Mus od banane - Potopiti želatin. Prokuvati šecer sa cimetom u 300 ml vode. Ukuvati da se dobije sirup. Umutiti belanca. Procediti sirup (sl. 4) i dodati ga belancima pa mutiti belanca dalje, dok se masa ne ohladi potpuno. Ocediti želatin, rastopiti ga i umešati. Čim masa počne da želira, umutiti pavlaku i umešati.

5. Sastavljanje torte - Obuhvatiti jednu koru prstenom za torte. Sipati krem od tropskog voća u obliku kupe, pa nasuti čokoladnim musom. Poklopiti
drugom korom. Namazati musom od banane. Hladiti u frižideru 3 sata. Pre serviranja ukrasiti po želji.


Sastojci:

Za kokos biskvit od belanceta
5 belanaca
40 g šećera
55 g šećera u prahu
35 g mlevenog oljuštenog badema
65 g kokosovog brašna
30 g brašna
20 g rastopljenog putera

Za krem od tropskog voća
3 lista želatina
130 ml soka od tropskog voća
90 g pasirane banane
2 jajeta
3 žumanceta
35 g šećera
70 g putera, iseckanog na kockice i smrznutog

Za čokoladni mus
45 g šećera
3 žumanceta
130 g crne čokolade (70% kakaa)
240 ml slatke pavlake

Za mus od banane
6 listova želatina
300 g šećera
30 g cimeta u štapiću, krupno izlomljenog
5 belanaca
380 ml slatke pavlake
380 g pasirane banane