1. Fino samleti keks na mašini ili izdrobiti u kesi pomoću oklagije. Izmešati keks sa puterom i orasima. Obložiti pleh za tortu sa prstenom (o 26 cm) peki papirom i prekriti dno masom od keksa. Hladiti u frižideru oko 60 minuta.
2. Potopiti želatin. Ispasirati jedan mango u blenderu. Pomešati sir sa vanilinim šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu. Ocediti želatin i rastopiti ga u šerpici. Pomešati želatin i 2 kašike krema od sira, pa onda to umešati u ostatak krema od sira. Čim masa počne da želira, dodati mango i umešati umućenu slatku pavlaku. Sipati masu preko kore i hladiti u frižideru oko 3 sata.
3. Ispasirati i drugi mango i pomešati sa već pripremljenim želatinom iz kesice. Preliti tortu i ostaviti da se žele dobro stegne. Ukrasiti voćem po želji.
Mango torta sa sirom
Vrlo egzotičnog izgleda i ukusa, ova torta je namenjena pravim ljubiteljima voća.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus