1. Fino samleti keks na mašini ili izdrobiti u kesi pomoću oklagije. Izmešati keks sa puterom i orasima. Obložiti pleh za tortu sa prstenom (o 26 cm) peki papirom i prekriti dno masom od keksa. Hladiti u frižideru oko 60 minuta.

2. Potopiti želatin. Ispasirati jedan mango u blenderu. Pomešati sir sa vanilinim šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu. Ocediti želatin i rastopiti ga u šerpici. Pomešati želatin i 2 kašike krema od sira, pa onda to umešati u ostatak krema od sira. Čim masa počne da želira, dodati mango i umešati umućenu slatku pavlaku. Sipati masu preko kore i hladiti u frižideru oko 3 sata.

3. Ispasirati i drugi mango i pomešati sa već pripremljenim želatinom iz kesice. Preliti tortu i ostaviti da se žele dobro stegne. Ukrasiti voćem po želji.


Sastojci:

Za koru
400 g keksa sa puterom
200 g rastopljenog putera
3 kašike seckanih oraha

Za fil
10 listova želatina
500 g posnog krem sira
kesica vanilin šećera
3 kašike soka od limuna
60 g šećera u prahu
400 ml slatke pavlake
2 zrela manga
voće za dekoraciju po izboru