1. Brašno pomešati s bademima, šećerom, cimetom, jajetom i solju. Dodati med, koru limuna i puter, umesiti testo, uviti ga u foliju i staviti u frižider na 60 minuta.
2. Zagrejati rernu na 220 stepeni. Masno testo razviti na radnoj površini posutoj brašnom, pa time obložiti mini kalupe za tart (ili jedan prečnika 26 cm) i podići pritom ivice. Probosti testo par puta viljuškom.
3. Oljuštiti jabuke i iseckati ih na kockice. Preliti medom i rasporediti po testu. Peći
oko 25 minuta.
4. Za hrskavu beze koricu umutiti belanca, umešati šećer. Naneti sneg od belanaca kašikom, pa posuti listićima badema. Peći još samo toliko, da se korica ispeče i da listići porumene.
SAVET: Ovaj tart možete da napravite i sa nekim drugim voćem. Preporučujemo kruške.
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom