1. Za testo pomešati integralno brašno sa puterom, medom i jajetom, uviti u foliju i hladiti 60 minuta u frižideru.

2. Oljuštiti kruške i izdubiti semenke. Kuvati kruške u šerpi sa 125 ml vode i šećerom, oko 6 minuta, poklopljene. Izvaditi ih da se ocede.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Masno testo razviti po radnoj površini posutoj brašnom i time obložiti nauljeni pleh za tart (ø 26 cm).

4. Za fil razdvojiti žumanca i belanca, pa belanca umutiti. Žumanca umutiti sa medom, pa umešati badem i brašno, i na kraju pažljivo umešati i sneg od belanaca. Premazati time
koru i poređati preko barene kruške. Blago pritisnuti kruške u fil. Posuti listićima badema i peći u rerni oko 55 minuta.


Sastojci:

Za masno testo:
200 g integralnog brašna
125 g putera
60 g tečnog meda
1 jaje

Za filovanje:
1 kg malih krušaka
2 kašike šećera
3 jajeta
150 g tečnog meda
100 g mlevenih neljuštenih badema
100 g brašna
2 kašike listića badema