1. Za testo pomešati integralno brašno sa puterom, medom i jajetom, uviti u foliju i hladiti 60 minuta u frižideru.
2. Oljuštiti kruške i izdubiti semenke. Kuvati kruške u šerpi sa 125 ml vode i šećerom, oko 6 minuta, poklopljene. Izvaditi ih da se ocede.
3. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Masno testo razviti po radnoj površini posutoj brašnom i time obložiti nauljeni pleh za tart (ø 26 cm).
4. Za fil razdvojiti žumanca i belanca, pa belanca umutiti. Žumanca umutiti sa medom, pa umešati badem i brašno, i na kraju pažljivo umešati i sneg od belanaca. Premazati time
koru i poređati preko barene kruške. Blago pritisnuti kruške u fil. Posuti listićima badema i peći u rerni oko 55 minuta.
Tart sa celim kruškama
Atraktivno izgleda upravo zbog toga što se u kolač stavljaju cele kruške.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus