1. Potopiti želatin u hladnoj vodi. Prokuvati 140 g šecera sa 140 ml vode, ocediti želatin i rastopiti ga u šecernoj vodi bez kuvanja. Ispasirati maline sa preostalim šećerom u prahu.
2. U mešavinu dodati šampanjac i na kraju maline, pa nežno promešati da ostane šareno. Sipati u kalupe za sladoled na štapiću i zamrznuti preko noći.
SAVET: Umesto malina možete upotrebiti i jagode ili neko drugo bobičasto voće.
SUPERSAVET: Ukoliko nemate kalupe za sladoled na štapiću, možete se poslužiti sledećim trikom: masu za sladoled sipajte u čaše od kiselog mleka. Pokrijte alufolijom, probodite rupu u sredini, pa kroz nju umočite kašičicu i zamrznite. Ukoliko stavite luksuzne srebrne kašičice ovaj sladoled sa šampanjcem možete poslužiti i u svečanim prilikama.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus