1. Potopiti želatin u hladnoj vodi. Prokuvati 140 g šecera sa 140 ml vode, ocediti želatin i rastopiti ga u šecernoj vodi bez kuvanja. Ispasirati maline sa preostalim šećerom u prahu.

2. U mešavinu dodati šampanjac i na kraju maline, pa nežno promešati da ostane šareno. Sipati u kalupe za sladoled na štapiću i zamrznuti preko noći.


Sastojci:

1 list želatina
190 g šećera u prahu
265 ml šampanjca
150 g smrznutih malina

SAVET: Umesto malina možete upotrebiti i jagode ili neko drugo bobičasto voće.

SUPERSAVET: Ukoliko nemate kalupe za sladoled na štapiću, možete se poslužiti sledećim trikom: masu za sladoled sipajte u čaše od kiselog mleka. Pokrijte alufolijom, probodite rupu u sredini, pa kroz nju umočite kašičicu i zamrznite. Ukoliko stavite luksuzne srebrne kašičice ovaj sladoled sa šampanjcem možete poslužiti i u svečanim prilikama.