Ruske kape nezaobilazna su poslastica na prazničnim trpezama. Dekorativne su, a ujedno božanstveno kremaste i neodoljive. Podjednako su ukusne i u posnoj varijanti, a mi vam predlažemo recept sa jafa keksom koji će osvojiti sva vaša čula. Kremasto punjenje između jafa keksa, a potom uvaljano u kokosovo brašno ne ostavlja nikog ravnodušnim.
Sastojci:
- 450 ml mleka
- 30 g brašna
- 80 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 160 g putera
- 45 g gustina
- 300 g jafa keksa
- 120 g kokosovog brašna
Recept za ruske kape sa jafom:
U činiji pomešajte brašno i gustin, a onda i vanilin šećer. Kada promešate suve sastojke za ruske kape dodajte postepeno oko 100 ml mleka i mutite. Ostatak mleka dodajte u šerpu i stavite da provri na srednjoj temperaturi. Žicom dobro nastavite da mutite smesu sa brašnom, mlekom i gustinom, pa je postepeno dodajte u mleko koje je provrelo. Mešajte žicom smesu za ruske kape na laganijoj vatri dok ne dobijete gustu strukturu. Smesu prebacite u činiju i pokrijte prozirnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi umiksajte je, pa ubacite puter i nastavite da miksate dok ne dobijete gust fil za ruske kape. Fil stavite u špric za kolače ili kesu za zamrzivač, nanesite na jafa keks, pa ga preklopite drugim jafa keksom. Uvaljajte ivice ruske kape u kokosovo brašno. Preporučujemo i lažne ruske kape koje se brže prave.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus