Nevidljivi kolačsa jabukama tradicionalno potiče iz Francuske. Poseban je po tome tome što se pravi od tankih kriški jabuka, koje se jedva primećuju. Možda ćete želeti da napravite i kolač sa pečenim jabukama, ruzmarinom i lešnikom. Nevidljivi kolač sa jabukama treba da pečete dok ne dobije zlatnu boju, oko sat vremena. Pospite šećerom u prahu. Evo kako da napravite nevidljivi kolač sa jabukama!
Sastojci:
- 3 jajeta, lagano umućena
- 80 ml mleka, malo zagrejanog
- 3 kašike putera, rastopljenog
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 60 g brašna
- 60 g šećera u prahu
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 4 jabuke
Recept za nevidiljivi kolač sa jabukama
Zagrejte rernu
Za nevidljivi kolač sa jabukama zagrejte rernu na 180 C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji brzo umutite jaja, mleko, puter i vanilu. Zatim takođe brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet, prašak za pecivo i so i mešajte dok ne postane glatko.
Isecite jabuke
Oljuštite i isecite jabuke izuzetno tanko. Dodajte ih u činiju i promešajte da se sve pomešaju sa testom. Prebacite jabuke u tepsiju, malo po malo, nežno poravnavajući sve komade koji vire. Ravnomerno sipajte preostalo testo do vrha kalupa. Prebacite u rernu i pecite 50-60 minuta. Ili dok vrh ne postane zlatno braon.
Pustite da se ohladi i servirajte
Ostavite da se stegne u tiganju 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se hladi još 15 minuta. Pospite sa malo šećera u prahu i nasecite. Uživajte u nevidljivom kolaču sa jabukama.
Pročitajte kako se prave kiflice od lisnatog testa punjene jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus