Nevidljivi kolačsa jabukama tradicionalno potiče iz Francuske. Poseban je po tome tome što se pravi od tankih kriški jabuka, koje se jedva primećuju. Možda ćete želeti da napravite i kolač sa pečenim jabukama, ruzmarinom i lešnikom. Nevidljivi kolač sa jabukama treba da pečete dok ne dobije zlatnu boju, oko sat vremena. Pospite šećerom u prahu. Evo kako da napravite nevidljivi kolač sa jabukama!

Sastojci:

  • 3 jajeta, lagano umućena
  • 80 ml mleka, malo zagrejanog
  • 3 kašike putera, rastopljenog
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 60 g brašna
  • 60 g šećera u prahu
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 4 jabuke

Recept za nevidiljivi kolač sa jabukama

15:50
Korak 1

Zagrejte rernu

Za nevidljivi kolač sa jabukama zagrejte rernu na 180 C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji brzo umutite jaja, mleko, puter i vanilu. Zatim takođe brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet, prašak za pecivo i so i mešajte dok ne postane glatko.

15:53
Korak 2

Isecite jabuke

Oljuštite i isecite jabuke izuzetno tanko. Dodajte ih u činiju i promešajte da se sve pomešaju sa testom. Prebacite jabuke u tepsiju, malo po malo, nežno poravnavajući sve komade koji vire. Ravnomerno sipajte preostalo testo do vrha kalupa. Prebacite u rernu i pecite 50-60 minuta. Ili dok vrh ne postane zlatno braon.

15:53
Korak 3

Pustite da se ohladi i servirajte

Ostavite da se stegne u tiganju 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se hladi još 15 minuta. Pospite sa malo šećera u prahu i nasecite. Uživajte u nevidljivom kolaču sa jabukama.

Pročitajte kako se prave kiflice od lisnatog testa punjene jabukama

BONUS VIDEO

Kolači za Dan zaljubljenih Tiktok/giorgiasbakery_

StvarUkusa/L.S.