Rogač kolač je starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojaka, a fantastičnog je ukusa. Rogač je biljka koja podseća na mahunu graška i često se dodaju u tradicionalne balkanske poslastice. Isprobajte i ovaj savršen recpet za rogač kolač, a ako želite da mu obogatite ukus možete da dodate jabuke i orahe.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 100 ml mleka
- 150 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 200 g mlevenog rogača
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike kakaoa
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2-3 kašike ulja
Recept za rogač kolač od jeftinih sastojaka:
Napravite testo
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno sipajte mleko, jogurt i ulje. Sjedinite mikserom. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, kao i mleveni rogač. Sve lepo umutite.
Ispecite kolač
Kalup nauljite ili premažite puterom, pa pospite brašnom. Višak brašna istresite, pa sipajte dobijeno testo. Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Napravite glazuru
Istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte preko ohlađenog kolača. Stavite u frižider da se stegne, pa secite.
Pročitajte i ovo: Sočan čoko kolač sa rogačem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus