1. Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Penasto izmešajte puter, pa dodajte šećer i jaje i postupno dolijte ulje. Kašiku po kašiku, dodajte sok. Pomešajte s brašnom i zamesite testo, pa ga uvijte u celofan i na jedan sat stavite u frižider, piše sajt Lisa.


Sastojci:

350 g mekog brašna

½ kesice praška za pecivo

½ kesice sode bikarbone

prstohvat soli

40 g putera 

45 g šećera u prahu 

jaje 

60 ml maslinovog ulja 

65 ml soka od pomorandže 

½ kašičice cimeta 

malo mlevenog karanfilića 

Za glazuru: 

120 g prah-šećera 

1 dl vode

6 kašika tečnog meda

120 g naseckanih oraha 

cimet u prahu

2. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini na oko 3 mm debljine. Izvadite kalupom zvezdice, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Probodite ih na više mesta. 

3. Rernu zagrejte na 170 stepeni i kolačiće pecite 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade. 

4. Glazura: Pomešajte šećer i vodu, dodajte med i sve zajedno zakuvajte uz neprekidno mešanje. Zvezdice uronite u prohlađenu glazuru, a zatim ih pospite mešavinom cimeta i oraha.