1. Mutite puter dva tri minuta, pa smanjite jačinu miksera i dodajte jaje i vanilu. Kad se sjedine, dodajte mleveni badem i mutite dok se sve ne sjedini. 


Sastojci:

300 g brašna 

100 g badema (ispečenih i samlevenih)

225 g putera (sobne temperature)

1 jaje 

pola kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

1/2 kašičice cimeta

džem (nezaslađen)

na vrh noža izgrebanog štapića vanile

kokos u prahu za posipanje a može i rogač u prahu

2. Onda postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, cimetom i soli. Mutiti dok se brašno potpuno ne sjedini, a onda rukom poskidati sve sa žica miksera i ne mesiti dobijenu smesu, nego je samo formirati u loptu, podeliti je na dva dela, napraviti dva diska, staviti u najlon kese ili uviti u foliju i staviti u frižider na dva sata. 

3. Posle frižidera testo ide na pobrašnjenu površinu. Oklagijom razvaljajte testo na 2 mm. Za donje delove keksa secite krugove, a gornje delove secite po želji (srca,zvezdice…ili isto kao i donje…kako hoćete).

4. Pleh obložite pek papirom, a rernu zagrejte na 180 stepeni. Pecite kolačiće 10 minuta, ali pazite da se ne prepeku.

5. Kad se potpuno ohlade, donje delove mažete džemom bez šećera i preklapate gornjim delovima. P o želji ih pospite kokosom u prahu ili cimetom.

Izvor: hronokuhinja.rs