1. U većoj posudi mikserom mutite puter sa obe vrste šećera dok ne dobijete penastu smesu, dodajte jaja, jedno po jedno, vanilu, so, prašak za pecivo i brašno, dobro umešajte pa smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo umešajte kakao, umesite pa obe loptice testa razvaljajte na jednake pravugaonike između dva lista masnog papira i stavite ih u frižider na 30 minuta.


Sastojci:

1 šolja putera

2 šolje šećera

½ šolje smeđeg šećera

2 jaja

3 kašičice vanila ekstrakta

3 ¾ šolje brašna

2 kašičice praška za pecivo

Malo soli

¼ šolje kakaoa

2. Nakon hlađenja, tamno testo stavite preko belog testa, čvrsto urolajte i umotajte u plastičnu foliju pa stavite u frižider na dva sata.

3. Ohlađenu veknu secite na keksiće debljine 0,6 mm, slažite ih na pleh za pečenje i pecite 10-12 minuta u rerni zagrejanoj na 190C.

Izvor: lifepressmagazin