1. U većoj posudi mikserom mutite puter sa obe vrste šećera dok ne dobijete penastu smesu, dodajte jaja, jedno po jedno, vanilu, so, prašak za pecivo i brašno, dobro umešajte pa smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo umešajte kakao, umesite pa obe loptice testa razvaljajte na jednake pravugaonike između dva lista masnog papira i stavite ih u frižider na 30 minuta.
2. Nakon hlađenja, tamno testo stavite preko belog testa, čvrsto urolajte i umotajte u plastičnu foliju pa stavite u frižider na dva sata.
3. Ohlađenu veknu secite na keksiće debljine 0,6 mm, slažite ih na pleh za pečenje i pecite 10-12 minuta u rerni zagrejanoj na 190C.
Izvor: lifepressmagazin
Recept za slavsku salatu Olimp
Slavski snikers trouglići
Svečani rolat sa kačkavaljem i jajima
Kako da napravite domaće raviole
Najukusniji kuglof sa višnjama i čokoladom