Fil:
Prvo sameljite orahe. Suve šljive iseckajte na site komade i pomešajte ih sa suvim grožđem, orasima i cimetom.
Pita
1. Razvucite jednu koru po radnoj površini, poprskajte je uljem, pospite sa dve kašike šećera i sa dve kašike fila. Vodite računa da 1/3 kore tom prilikom ostavite bez fila.
2. Nakon toga, stavite i drugu koru i ponovite isti postupak kao sa prvom, a zatim i sa trećom učinite isto.
3. Bočne ivice pite presavijte ka sredini, i lagano umotajte pitu tako što ćete početi od filovanog kraja ka praznom kraju.
4. Pleh dobro namastite uljem i u njega ređajte umotane, filovane kore.
5. Postupak sa korama ponavljajte, dok vam ne nestane sav fil.
6. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pitu pecite do 30 minuta, dok kora ne porumeni.
Izvor: opanak
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera