Umutiti jaja pa dodati polako sve sastojeke, stim što od kikirikija i oraha ostaviti po dve -3 kašike netreba samleti već iseckati.


Sastojci:

2 jaja 200 gr ( neslanog kikirikija i prepečenog) 4 kašike žutog šećera 100 ml. ulja 100 gr. ml. keksa 2 štangle otopljene čokolade 100 gr griza 100 gr brašna 100 gr ml. oraha 1 prašak za pecivo i vanilin šećer limunova korica 1 jogurt 200 gr nutele 2 jaja 100 ml. mleka po želji malo cimeta

Sve lepo izjednačiti sipati u pleh (26 sm. prečnik) i peći na 200 stepeni C oko 40 min. Na pola pečenja može se smanjiti na 180 stepeni i prekriti folijom da ne izgori odozgo.

Pečen kolač malo prohladiti pa mlak premazati nutelom i posuti ostatkom seckanog kikirikija i . oraha.

Ohladiti kolač da se nutela sasvim stegne, seći na štanglice i sladiti se.

Kolač je fenomenalnog ukusa, veoma izdašan i može pokriven stajati nekoliko dana...

Video recepta: