Ova torta će postati obavezna na svakom slavlju jer je toliko ukusna da će je svi hvaliti i tražiti parče više. Uspeh ove torte je u proverenim sastojcima zato što sadrži orahe, čokoladu, keks i mekani biskvit.
Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 1 kašičica soli
- 90 g šećera
- 150 g oraha
- 10 g brašna
- 10 g kakaoa
Za fil:
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 30 g brašna
- 1 l mleka
- 250 g putera
Još:
- 100 g čokolade
- 250 g mlevenih oraha
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g keksa
Priprema:
Umutite belanca i so. Dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne, nakon toga dodajte brašno i kakao i sjedinite mikserom. Dodajte mlevene orahe, pa lagano promešajte. Sipajte u kalup dimenzija 22x32 cm koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta.
Pomešajte žumanca, šećer, puding od vanile, brašno i mleko (200 ml). Umutite da nema grudvica, a preostalo mleko stavite da se kuva. Dodajte dobijenu tečnost i kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Umutite puter sobne temperature i dodajte u ohlađeni puding. Sjedinite, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevene orahe, a u drugi deo istopljenu čokoladu. Premažite sa filom od oraha, pa sledeći sloj sa filom od čokolade. Ostavite u frižideru sat vremena.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom po želji i podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mleveni keks i promešajte. Premažite prvo sa smesom od keksa, a zatim običnom umućenom slatkom pavlakom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs