NAJBRŽI RECEPT ZA URMAŠICE: Upiće sav sirup uz jedan trik, a što duže stoje to su bolje

Napravite urmašice po ovom brzom receptu.

Shutterstock

Kolači zaliveni sirupom bili su nezaobilazan deo svakog porodičnog ručka. Današnje domaćice nemaju previše slobodnog vremena, ali još uvek se čuvaju prepisi iz bakine sveske.

Lako se prave, a trik da bi upile sav šećerni sirup je u tome da ih kada su tek izvađene iz rerne prelijete hladnim sirupom.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 200 g putera
  • 450 g oštrog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 600 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 limun

Priprema:

Pomešajte jaje i jogurt sa omekšalim puterom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro izradite varjačom. Testo treba da bude kompaktno, ali ne previše tvrdo. Sipajte šećer i vodu, pa kuvajte na ringli dok ne počne da peni. Potom dodajte sok od limuna, još nekoliko puta promešajte i ostavite da se u potpunosti ohladi. Odvajate testo veličine oraha, pa formirajte loptice i ređajte u nepodmazan pleh. Pecite urmašice u rerni na 200 C dok ne dobiju lepu zlatnu boju i tako vrele prelijte ih ohlađenim sirupom. Ostavite ih minimum sat vremena da odstoje u sirupu, a po želji ih pre služenja ukrasite sa orasima ili bademima.

Izvor: Stvar ukusa/Telegraf.rs