ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM OD KAJSIJA: Patišpanj mekan kao duša, a ne morate do prodavnice, sve već imate kod kuće

Sočan čokoladni kolač sa džemom od kajsija nestaće sa stola čim ga poslužite.

Shutterstock

Čokoladni kolači uvek su pun pogodak kada želite da se zasladite, a ništa ne može da zameni one prave domaće. Ovaj jednostavan recept sa džemom od kajsija postaće vam omiljen, jer ne iziskuje previše iskustva.

Kolač će biti toliko mekan i sočan, da ćete ga jedva seći, a vaši ukućani će vam tražiti da ga stalno pravite.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 150 g margarina
  • 150 g sećera
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 ml mleka
  • 50 g kakao praha

Za nadev:

  • džem od kajsija

Za glazuru:

  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Omekšali margarin umutite sa jajima da postane penast, pa sipajte šećer i sve još malo miksujte. Lagano dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, pa ručno izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Obložite pleh papirom za pečenje, pa ravnomerno izlijte testo. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečen ostavite da se ohladi, a potom dobijenu koru presecite po dužini na dva dela. Bogato premažite džemom od kajsije, pa ih ponovo spojite i pritisnite. Čokoladu za preliv otopite sa uljem, i time prelijte biskvit. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa secite na kocke i služite.

Izvor: Stvar ukusa