PRHKA PITA SA SMOKVAMA: Jedan sastojak daće joj divnu aromu, a pravi se nikad jednostavnije

Prhka pita sa smokvama pravi se veoma jednostavno, a osvaja na prvi zalogaj.

Printscreen/YT/Vegitnow

Iskoristite prve smokve i napravite ukusnu i jednostavnu pitu sa ovim slasnim voćem. Recept je i više nego jednostavan, a idealno se slaže uz šoljicu kafe. Korica limuna daće predivnu aromu, a dok budete pekli ovu prhku pitu sa smokvama zamirisaće cela kuća. Posebno se dobro slaže uz kuglu sladoleda ili šlaga.

Sastojci:

  • 250 g smokava
  • 150 g putera
  • 400 g brašna
  • 180 g šećera
  • narendana korica limuna
  • 100 ml soka od jabuke

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 190 stepeni, a okrugli kalup premažite uljem, pa ostavite sa strane. Izmešajte brašno, šećer, a zatim dodajte hladan puter isečen na kockice, pa izmiksajte da dobijete mrvičastu smesu. Testo podelite u dva dela, jednu polovinu smese utisnite u dno kalupa, a drugi polovinu ostavite za posle. Za nadev u blender ubacite smokve, koricu limuna i sok od jabuke. Izmiksajte tako da dobijete kompatknu smesu. Nadev sipajte preko kore u kalupu, pa sve pospite ostatkom testa, tako da budu mrvice. Pecite oko 40-45 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego ga isečete i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE